Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Barcelona is een baan op pure prestaties'

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 20:32

Max Verstappen keert de komende dagen terug op het circuit waar hij in 2016 zijn eerste Grote Prijs wist te winnen. Volgens de 23-jarige Limburger van Red Bull laat Circuit de Barcelona-Catalunya goed zien hoe hij er daadwerkelijk voor staat.

"Dit is ook echt wel een baan op pure prestaties; dus als je een goede auto hebt, ga je op Barcelona ook echt wel hard. We gaan dit weekend wel zien hoe sterk we zijn", zegt de coureur op Verstappen.nl.

'Niet echt een baan voor ons'
"We weten in het algemeen wel wat we hier in Barcelona moeten doen om de auto af te stellen. We hebben hier al veel gereden en getest. Maar het is in ieder geval niet echt een baan voor ons", vertelt de coureur.

Winnen
Vijf jaar geleden alweer baarde Verstappen opzien met winst van de GP van Spanje. "Uiteindelijk zal ik er niet op terugkijken waar ik bijvoorbeeld de eerste of de honderdste race gewonnen heb. Hopelijk mogen we er heel veel achter elkaar winnen, dat zou het beste zijn", aldus Verstappen.

Gissen
Afgelopen weekend werd Verstappen tweede in Portugal en de nummer 2 van het WK klaagde over een gebrek aan grip. "Als we precies wisten waaraan het lag, hadden we het natuurlijk aangepakt. Het is een beetje gissen. Ik denk dat het gebrek aan grip ons niet in het voordeel werkt."

Vrijdag worden in Barcelona de eerste twee vrije trainingen verreden. De race is zondag om 15:00 uur.

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen