Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 14:43

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

"Met het oog op de komende wedstrijden was het het beste om het materiaal te sparen. Daarnaast bewoog de auto alle kanten op en was het niet ongevaarlijk om door te rijden", aldus de F1-expert.

Onbestuurbaar
Verstappen leek Ferrari-coureur Charles Leclerc voorbij te zijn toen de Monegask zijn rode bolide in de zijkant van Verstappen's Red Bull schoof. Het zou uiteindelijk niet alleen in een tijdstraf voor Leclerc resulteren, maar ook het einde van de race van Verstappen inluiden: de balans verdween immers als sneeuw voor de zon bij zijn Red Bull. "De auto's zijn aerodynamisch zó nauwkeurig afgesteld, alle carbononderdelen en endplates zorgen ervoor dat het maximale uit de auto word gehaald. Als dan plotseling een aantal van die onderdelen verdwijnen, raakt de auto haast onbestuurbaar. Het effect is enorm", zegt Maassen.

Lees ook: Verstappen gooit handdoek in ring na touché

Geen tempo
De Limburgse Verstappen-fans die zondagochtend om 07:10 uur de wekker hadden gezet, zagen enkele minuten later al dat het niet meer goed zou komen met de Limburger. Hij kon weliswaar doorrijden, maar kon in de achterhoede van het veld het tempo op geen enkele manier volgen. Na 16 rondes staakte hij in samenspraak met het team de strijd en reed hij zijn auto terug naar de garage.

Gedrevenheid Leclerc
Dat de aanrijding volledig aan Leclerc te wijten was, staat volgens Maassen buiten kijf. "Verstappen neemt weliswaar het gecalculeerde risico om hem aan de buitenkant te passeren, maar Leclerc nam teveel risico. Hij nam teveel snelheid mee om de bocht te kunnen halen, dat heeft hij na afloop ook aangegeven. Ik denk dat het een stukje gedrevenheid is waardoor hij de fout maakt, iets wat Verstappen vorig jaar en met name het jaar ervoor zelf ook overkwam. Je ziet dat Verstappen wat dat betreft gegroeid is."

Ommekeer
Na de zomerstop heeft Verstappen door allerlei omstandigheden moeite om op het podium te finishen. Een ommekeer kan echter zó een feit zijn, geeft Maassen aan. "Het ziet er ook slechter uit doordat Ferrari juist een stap naar voren heeft gezet. Die hebben sinds de zomer gewoon vijf keer de pole position gepakt. Het gat tussen Mercedes en Red Bull is niet zo groot. Het kan snel verkeren in de Formule 1. Het zou mooi zijn als dat bij de volgende race gebeurt, in Mexico." Verstappen won in dat land in 2017 én 2018 de race.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen