Overslaan en naar de inhoud gaan

Versoepelingen horeca: 'Kabinet kan er niet meer omheen'

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 15:10

Het kabinet lijkt op versoepelingen aan te koersen. Dit laten ingewijden aan de NOS weten.

"Ze kunnen er ook eigenlijk niet meer omheen om niet te gaan versoepelen", zegt John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Maastricht & Heuvelland. "Als dat dinsdag bij een eventuele persconferentie niet het geval is, denk ik wel dat er een concrete datum gaat komen waarop de horeca zelf opengaat."

Wel, niet...
Een keten van tapasrestaurants, met vestigingen in Roermond, Venray en Weert, heeft al aangekondigd anders de terrassen eerder te openen. 'Wel, niet, wel, niet... Nog steeds gebakken lucht in Den Haag. Daarom kiest 't Zusje zelf. Wij openen vanaf 5 mei onze terrassen!', zo schrijft het restaurant op Facebook.

Niet meer uit te leggen
Op dit moment hoort Paulus wel geluiden dat zaken de terrassen zelf willen gaan openen, mocht er toch niet versoepeld gaan worden, maar heel veel concrete data heeft hij nog niet gehoord. "Maar genoeg is genoeg", laat de voorzitter weten. "Als het evenement de 538-Oranjedag in Breda, waar zo'n 10.000 bezoekers welkom zijn, door mag gaan. Of er publiek aanwezig mag zijn bij voetbalwedstrijden, hoe zit dat dan met de terrassen? Het is niet meer uit te leggen."

Avondklok
Volgens de NOS denkt het kabinet bij mogelijke versoepelingen aan het schrappen van de avondklok, het versoepelen van de bezoekregeling van maximaal 1 naar maximaal 2 bezoekers en het openstellen van terrassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen