Overslaan en naar de inhoud gaan

Versoepelingen: 'Eindelijk weer samen gymles'

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 19:31

Met de heropening van de horeca kunnen senioren in de Heerlense wijk Welten eindelijk weer naar gymles. Want ook het gemeenschapshuis in het dorp was de afgelopen weken gesloten.

De bijeenkomsten zijn belangrijk voor veel ouderen die in deze tijd vaak te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid en sociaal isolement.

Sociale contacten
Annemie Quaedvlieg is één van de zeven dames die dit uitje echt gemist heeft de afgelopen weken. Zij probeert al 25 jaar fit te blijven door gymles te volgen. Maar voor haar is het contact met de anderen nog belangrijker. “Koffie drinken daarna, de verhalen die we hebben, over de kleinkinderen, over allerlei dingen. Heel leuk”, vertelt ze.

Samen sporten
Ook voor gymleraar Marlies Olzheim heeft ‘het niets doen’ lang genoeg geduurd. "Met een groep samen motiveert om te sporten, al is het maar een keer per week. Het is goed om te doen en goed ook weer om de mensen te zien hier”, zegt Olzheim.

Rustige start
De groep zeventigplussers gaat rustig van start na de gedwongen pauze, anders hebben de dames morgen spierpijn volgens Olzheim. Ze hoopt dat ze nu weer wekelijks kunnen blijven trainen maar vertrouwen dat er geen lockdown meer komt, heeft ze nog niet.

Terrasje pakken
Annemie Quaedvlieg is ook blij dat restaurant en cafés weer open zijn. De afgelopen weken had ze weinig contact met andere mensen. “Ik was alleen thuis met mijn man en af en toe met m'n kleinkinderen”, zegt de senior. “Ik ben blij dat je nu weer een hapje kunt eten en een terrasje kunt pakken met je vriendinnen."

Ook de biljartclubs en de fanfare zijn weer welkom in gemeenschapshuis Welten Benzenrade.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen