Overslaan en naar de inhoud gaan

Versoepeling coronamaatregelen: bedrijven staan te popelen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 16:11

De coronamaatregelen worden woensdag nog verder versoepeld. Onder andere sportscholen, sauna's en taxibedrijven mogen weer 'gewoon' aan de slag gaan.

Bij sportschool Fit Focus in Boekend kunnen ze niet wachten om te openen. Om middernacht gaan hier de deuren al open. "We maken er een première van", zegt eigenares Ruud Geraedts. "Maar we maken er geen groot feest van. Want knuffelen en omhelzen, dat mag nog niet." Voor middernacht hebben al 20 mensen een plekje gereserveerd. "Want de mensen staan te trappelen om te beginnen", zegt ze.

Onzekerheid
Gereadts zelf is opgelucht dat ze eindelijk weer de deuren van haar sportschool mag openen. "Vooral de onzekerheid was lastig. Iedere week wijzigde wel iets." De afgelopen maanden heeft het bedrijf niet stil gezeten. "We hebben veel klussen gedaan. We hebben schilderwerk gedaan en het buitenterrein opgeknapt."

Filmpje
Hoeveel mensen precies gebruik kunnen maken van de gym, dat weet ze nog niet. "Bij ons verandert er weinig, omdat we veel ruimte hebben en de apparaten ver uit elkaar staan. In principe zouden we daarom met 60 mensen tegelijk binnen kunnen. Maar dat willen we nog niet. Laat de mensen eerst maar even wennen." Zelf begint het bedrijf niet onvoorbereid omdat het zwembad al open was en er buiten sportles is gegeven. "Maar we hebben wel nog een filmpje opgenomen voor de bezoekers, zodat ze weten hoe ze door het pand moeten lopen."

Protocollen
Frenken Taxi's uit Stein staat ook te popelen om weer te beginnen. Het bedrijf, dat sinds 1959 bestaat, is hard geraakt door de coronacrisis. "We hebben sinds de uitbraak nog maar 5 procent van de omzet", zegt Han Frenken. "Er kwam geen enkele boeking binnen. Sinds deze week merken we dat het weer een beetje aantrekt." Frenken heeft vlak na de uitbraak van het coronavirus al de nodige maatregelen getroffen om zijn wagenpark coronaproof te maken. "Ik heb direct plexiglas, mondkapjes en desinfectiemiddel aangeschaft. Toch blijft het moeilijk. Er zijn zoveel protocollen", zegt hij. "We rijden in de euregio, en in alle landen gelden weer andere regels. Dat is nog wel een uitdaging."

Berekening
Hoewel er weer wat ritjes worden geboekt bij Frenken zit hij nog niet het oude niveau. "Ik heb een eigen berekening gemaakt. Zo'n 70 procent gaat dit jaar niet op vakantie en 15 procent heeft een voucher of het geld teruggekregen. De overige 15 procent gaat wél op vakantie", zegt Frenken. "Zo'n 7 procent daarvan gaat met de eigen auto. De overige 8 procent gaat met het vliegtuig. En dat kunnen ritjes voor ons zijn."

Nieuwe sauna
Bij Thermae 2000 in Valkenburg komen ook al de eerste reserveringen binnen. Het wellnesscentrum heeft de coronatijd gebruikt om de zwembaden en sauna’s op te knappen. "We hebben zelfs een sauna helemaal afgebroken en vernieuwd", zegt Pauline Verhoef.

Anderhalve meter
Het zwembad van het complex is al sinds enkele weken open. Vanaf woensdag mogen de klanten ook weer in de sauna’s. "We hebben speciale voorzieningen getroffen", aldus Verhoef. "Binnen de sauna’s moeten de mensen op anderhalve meter van elkaar zitten. In het zwembad hebben we een zwemrichting en er wordt extra schoongemaakt."

600 gasten
Thermae 2000 denkt net als voor de coronacrisis zo’n 600 gasten per dag te kunnen verwelkomen. "Het complex is zes hectare groot. Dus op zonnige dagen is dat geen probleem." Toch gaat het bedrijf proberen om de bezoekersstroom te spreiden. "Mensen moeten aangeven wanneer ze komen en hoelang ze blijven."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen