munttheater weert rechtenvrij met fotocredit rob nijpels (26 jun 2020)

Munttheater Weert: 'Maar 88 van 440 stoelen bruikbaar'

De versoepeling van de coronamaatregelen zijn goed nieuws voor de Limburgse theaters. Zo is er per 1 juli geen maximum meer aan het aantal bezoekers. Maar de voorwaarde van de anderhalve meter afstand drukt de opgewekte stemming bij het Munttheater in Weert.

In den Haversack in Nuth
'Regels versoepeld? Daar merken wij niets van'

De coronacrisis lijkt over de top te zijn. Mensen mogen weer naar een café of restaurant. Musea zijn weer te bezoeken en pretparken hebben hun deuren weer geopend. Op 1 juli worden de regels zelfs verder versoepeld. Maar hoe is het met de bedrijven die in het begin hard getroffen werden door de crisis?

Jaarmarkten en braderieën hopen op versoepeling corona-regels (23-06-2020)
Braderie en jaarmarkt moet weer kunnen: 'Dan maar kleiner'

Overvolle braderieën en jaarmarkten met duizenden bezoekers zitten er voorlopig nog niet in. Ondernemers hebben daar begrip voor maar hopen wel op versoepeling van de coronaregels.

demo hoensbroek adelante (20 jun 2020)
Demonstranten Hoensbroek: 'Buiten zijn is welzijn'

Zeven demonstranten hebben zaterdag actie gevoerd tegen het verbod van zorginstelling Adelante om cliënten mee naar buiten te nemen. Volgens de actievoerders is dat inhumaan en hebben cliënten recht om naar buiten te gaan.

Live terrassen restaurants café
Teruglezen: terug naar een terras, restaurant en café

Het is maandag zover: we kunnen weer terecht bij een restaurant, café of op een terras.

Zorginstelling rolstoel leeg
Eenzaamheid nog niet voorbij in zorgcentra

Bij verschillende zorgcentra in Limburg kan de vlag uit, omdat maandag bezoek weer welkom is. Helaas gaan niet in alle zorgcentra de deuren open. De instelling moet namelijk minimaal 14 dagen coronavrij zijn.

terras, wijn, bier, zon, tafeltje, horeca, terrasje (stock)
Groen licht voor verdere versoepelingen per 1 juni

De aangekondigde versoepelingen per 1 juni mogen doorgaan. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdagavond gezegd.

mondkapje mondmasker in bus openbaar vervoer (stock)
België versoepelt maatregelen stapsgewijs vanaf 4 mei

Buurland België begint op 4 mei met het versoepelen van de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Bedrijven mogen dan weer beginnen, als werknemers tenminste voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten