Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslaggever tijdens coronacrisis: 'Vraagt wat creativiteit'

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 19:40

Juist tijdens een crisis moeten verslaggevers op pad om burgers zo goed mogelijk te informeren over ontwikkelingen.

Dat roept ook vragen op bij onze lezers en kijkers. Onze verslaggevers leggen uit hoe ze zo veilig mogelijk te werk gaan bij een interview.

Hengel door openstaand raam
Sportverslaggever Kim Langeslag interviewde iemand die vanuit zijn garage meedeed aan een virtuele wielerwedstrijd. Om de man in een relatief kleine ruimte veilig te kunnen interviewen, gebruikte ze een hengel met daaraan de microfoon. Vanaf buiten kon Langeslag via een open raam de geïnterviewde zo toch een microfoon voor houden. "Het vergt wat creativiteit, maar uiteindelijk lukt het dus wel", zegt ze.

Lees ook: Het nieuws verslaan in een coronacrisis: hoe doen we dat?

Onze verslaggevers leggen uit hoe ze veilig te werk gaan:

Video: L1

Microfoon ontsmetten
Een andere maatregel die L1 neemt, is het spreiden van de medewerkers over locaties. Zo werken er mensen thuis, een groep in het L1-gebouw in Maastricht en een ander deel in het gebouw van Omroep Venlo. De kans op besmettingsgevaar is zo lager. Verslaggever Robert Janssen werkt in Venlo en geeft zijn microfoon, na een grondige schoonmaakbeurt, aan de persoon die geïnterviewd wordt. "Die moet de microfoon dan van een tafel pakken en gaat vervolgens voor mij staan op twee meter afstand." Na het interview maakt Janssen de microfoon weer schoon.

Lees meer over het coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen