Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verslaggever luisterde raadsvergadering moedwillig af'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 17:49

"De verslaggever van De Limburger die in het gemeentehuis in Kerkrade aanwezig was tijdens de besloten raadsvergadering over de burgemeestersbenoeming woensdag, hield zich schuil achter een zuil toen het gemeentehuis werd ontruimd."

Dat zei gouverneur Theo Bovens vrijdag in L1mburg Centraal.

Afluisteren
Volgens Bovens heeft de verslaggever bewust aan de deur van de raadszaal zitten luistervinken, terwijl de raadsvergadering besloten was. Dat zou gebleken zijn uit bestudering van beelden van bewakingscamera's in het gemeentehuis.

Aangifte
Eerder maakte de gemeente Kerkrade bekend aangifte te gaan doen tegen De Limburger vanwege het laten uitlekken van de naam van Ralf Krewinkel, die als tweede op de voordracht van de vertrouwenscommissie stond voor de benoeming van de opvolger van huidig burgemeester Jos Som.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Lekken naam
Woensdagavond vergaderde de gemeenteraad van Kerkrade in een besloten overleg om over de voordracht van de vertrouwenscommissie te praten. Hoewel de deur van de raadszaal dicht was, was volgens De Limburger buiten de zaal duidelijk te horen wat er allemaal besproken werd. Daarbij werd duidelijk dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, die al ruim een jaar met ziekteverlof is, op de tweede plaats was geƫindigd, achter Petra Dassen.

Lees ook: 'Krewinkel solliciteerde in Kerkrade tijdens ziekte'

Weloverwogen publicatie
De krant wachtte bijna een dag met het publiceren van dit nieuws. Volgens een verklaring op de website van De Limburger is er de ochtend na de raadsvergadering uitgebreid overlegd over het naar buiten brengen van de naam van Krewinkel.

Over de sollicitatie van Krewinkel in buurstad Kerkrade ontstond snel ophef in Heerlen, omdat Krewinkel formeel nog met ziekteverlof was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen