Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verslaggever luisterde raadsvergadering moedwillig af'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 17:49

"De verslaggever van De Limburger die in het gemeentehuis in Kerkrade aanwezig was tijdens de besloten raadsvergadering over de burgemeestersbenoeming woensdag, hield zich schuil achter een zuil toen het gemeentehuis werd ontruimd."

Dat zei gouverneur Theo Bovens vrijdag in L1mburg Centraal.

Afluisteren
Volgens Bovens heeft de verslaggever bewust aan de deur van de raadszaal zitten luistervinken, terwijl de raadsvergadering besloten was. Dat zou gebleken zijn uit bestudering van beelden van bewakingscamera's in het gemeentehuis.

Aangifte
Eerder maakte de gemeente Kerkrade bekend aangifte te gaan doen tegen De Limburger vanwege het laten uitlekken van de naam van Ralf Krewinkel, die als tweede op de voordracht van de vertrouwenscommissie stond voor de benoeming van de opvolger van huidig burgemeester Jos Som.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Lekken naam
Woensdagavond vergaderde de gemeenteraad van Kerkrade in een besloten overleg om over de voordracht van de vertrouwenscommissie te praten. Hoewel de deur van de raadszaal dicht was, was volgens De Limburger buiten de zaal duidelijk te horen wat er allemaal besproken werd. Daarbij werd duidelijk dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, die al ruim een jaar met ziekteverlof is, op de tweede plaats was geëindigd, achter Petra Dassen.

Lees ook: 'Krewinkel solliciteerde in Kerkrade tijdens ziekte'

Weloverwogen publicatie
De krant wachtte bijna een dag met het publiceren van dit nieuws. Volgens een verklaring op de website van De Limburger is er de ochtend na de raadsvergadering uitgebreid overlegd over het naar buiten brengen van de naam van Krewinkel.

Over de sollicitatie van Krewinkel in buurstad Kerkrade ontstond snel ophef in Heerlen, omdat Krewinkel formeel nog met ziekteverlof was.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen