Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verslaggever luisterde raadsvergadering moedwillig af'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 17:49

"De verslaggever van De Limburger die in het gemeentehuis in Kerkrade aanwezig was tijdens de besloten raadsvergadering over de burgemeestersbenoeming woensdag, hield zich schuil achter een zuil toen het gemeentehuis werd ontruimd."

Dat zei gouverneur Theo Bovens vrijdag in L1mburg Centraal.

Afluisteren
Volgens Bovens heeft de verslaggever bewust aan de deur van de raadszaal zitten luistervinken, terwijl de raadsvergadering besloten was. Dat zou gebleken zijn uit bestudering van beelden van bewakingscamera's in het gemeentehuis.

Aangifte
Eerder maakte de gemeente Kerkrade bekend aangifte te gaan doen tegen De Limburger vanwege het laten uitlekken van de naam van Ralf Krewinkel, die als tweede op de voordracht van de vertrouwenscommissie stond voor de benoeming van de opvolger van huidig burgemeester Jos Som.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Lekken naam
Woensdagavond vergaderde de gemeenteraad van Kerkrade in een besloten overleg om over de voordracht van de vertrouwenscommissie te praten. Hoewel de deur van de raadszaal dicht was, was volgens De Limburger buiten de zaal duidelijk te horen wat er allemaal besproken werd. Daarbij werd duidelijk dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, die al ruim een jaar met ziekteverlof is, op de tweede plaats was geëindigd, achter Petra Dassen.

Lees ook: 'Krewinkel solliciteerde in Kerkrade tijdens ziekte'

Weloverwogen publicatie
De krant wachtte bijna een dag met het publiceren van dit nieuws. Volgens een verklaring op de website van De Limburger is er de ochtend na de raadsvergadering uitgebreid overlegd over het naar buiten brengen van de naam van Krewinkel.

Over de sollicitatie van Krewinkel in buurstad Kerkrade ontstond snel ophef in Heerlen, omdat Krewinkel formeel nog met ziekteverlof was.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen