Overslaan en naar de inhoud gaan

Verregende zomer treft Steinerbos keihard

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:34

Door het erg regenachtige weer heeft Steinerbos alleen al in juni 60.000 euro minder omzet gehaald dan begroot.

Tot dan was er dit boekjaar al een tegenvaller van 19.000 euro. Dit meldde parkdirecteur Michel Leinders aan het college van B en W van Stein, de enig aandeelhouder van BV Steinerbos.

Uitgaven inperken
Leinders schreef dat hij met zijn team er ondanks ‘een totaal verregend voorseizoen’ alles aan deed de begroting in balans te houden, door uitgaven binnen de perken te houden. Door het sterk achterblijvende aantal bezoekers bleef ook de horecaomzet ver achter op begroting.

Tekort
Ook juli heeft door het ronduit tegenvallende weer veel minder geld in de kassa’s gebracht. Tot en met juli beloopt het tekort op de begrote entreegelden en horecaomzet ruim 110.000 euro, waarvan bijna 60 procent verband houdt met entrees en 40 procent met horeca.

Hogere uitgaven
Daarnaast meldt de directeur ook hogere uitgaven. Zo gaf Steinerbos door verschillende oorzaken tot nu toe 49.000 euro meer uit aan salarissen. Een van de verklaringen is dat het eigen personeel nu ook belast is met schoonmaakwerk en groenonderhoud, wat wel weer leidt tot een besparing op andere posten. Verder is er meer bezetting in het binnenzwembad nodig.

Meevaller
Er is zelfs sprake van een meevaller van 21.000 euro ten opzichte van de begroting, die volgens hem op dit punt toch al ambitieus is. De verklaring is dat er meer bezoekers deelnemen aan meer activiteiten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stein schorst de baas van het Steinerbos
Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Jongetje (8) uit zwembad gehaald en gereanimeerd in Stein
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen