Overslaan en naar de inhoud gaan

Verregende zomer treft Steinerbos keihard

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:34

Door het erg regenachtige weer heeft Steinerbos alleen al in juni 60.000 euro minder omzet gehaald dan begroot.

Tot dan was er dit boekjaar al een tegenvaller van 19.000 euro. Dit meldde parkdirecteur Michel Leinders aan het college van B en W van Stein, de enig aandeelhouder van BV Steinerbos.

Uitgaven inperken
Leinders schreef dat hij met zijn team er ondanks ‘een totaal verregend voorseizoen’ alles aan deed de begroting in balans te houden, door uitgaven binnen de perken te houden. Door het sterk achterblijvende aantal bezoekers bleef ook de horecaomzet ver achter op begroting.

Tekort
Ook juli heeft door het ronduit tegenvallende weer veel minder geld in de kassa’s gebracht. Tot en met juli beloopt het tekort op de begrote entreegelden en horecaomzet ruim 110.000 euro, waarvan bijna 60 procent verband houdt met entrees en 40 procent met horeca.

Hogere uitgaven
Daarnaast meldt de directeur ook hogere uitgaven. Zo gaf Steinerbos door verschillende oorzaken tot nu toe 49.000 euro meer uit aan salarissen. Een van de verklaringen is dat het eigen personeel nu ook belast is met schoonmaakwerk en groenonderhoud, wat wel weer leidt tot een besparing op andere posten. Verder is er meer bezetting in het binnenzwembad nodig.

Meevaller
Er is zelfs sprake van een meevaller van 21.000 euro ten opzichte van de begroting, die volgens hem op dit punt toch al ambitieus is. De verklaring is dat er meer bezoekers deelnemen aan meer activiteiten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Stein schorst de baas van het Steinerbos
Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Jongetje (8) uit zwembad gehaald en gereanimeerd in Stein
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen