Overslaan en naar de inhoud gaan

Verregende zomer treft Steinerbos keihard

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:34

Door het erg regenachtige weer heeft Steinerbos alleen al in juni 60.000 euro minder omzet gehaald dan begroot.

Tot dan was er dit boekjaar al een tegenvaller van 19.000 euro. Dit meldde parkdirecteur Michel Leinders aan het college van B en W van Stein, de enig aandeelhouder van BV Steinerbos.

Uitgaven inperken
Leinders schreef dat hij met zijn team er ondanks ‘een totaal verregend voorseizoen’ alles aan deed de begroting in balans te houden, door uitgaven binnen de perken te houden. Door het sterk achterblijvende aantal bezoekers bleef ook de horecaomzet ver achter op begroting.

Tekort
Ook juli heeft door het ronduit tegenvallende weer veel minder geld in de kassa’s gebracht. Tot en met juli beloopt het tekort op de begrote entreegelden en horecaomzet ruim 110.000 euro, waarvan bijna 60 procent verband houdt met entrees en 40 procent met horeca.

Hogere uitgaven
Daarnaast meldt de directeur ook hogere uitgaven. Zo gaf Steinerbos door verschillende oorzaken tot nu toe 49.000 euro meer uit aan salarissen. Een van de verklaringen is dat het eigen personeel nu ook belast is met schoonmaakwerk en groenonderhoud, wat wel weer leidt tot een besparing op andere posten. Verder is er meer bezetting in het binnenzwembad nodig.

Meevaller
Er is zelfs sprake van een meevaller van 21.000 euro ten opzichte van de begroting, die volgens hem op dit punt toch al ambitieus is. De verklaring is dat er meer bezoekers deelnemen aan meer activiteiten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Stein schorst de baas van het Steinerbos
Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Jongetje (8) uit zwembad gehaald en gereanimeerd in Stein
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen