Overslaan en naar de inhoud gaan

Verrassende wending coalitie Horst aan de Maas

Geplaatst opmaandag 7 mei 2018 - 13:11

Een verrassende wending bij de coalitievorming in Horst aan de Maas. De gemeente krijgt namelijk een brede coalitie van vier partijen.

Het gaat om het CDA, PvdA, de combinatielijst D66/GroenLinks en de lokale partij Essentie. Samen hebben die partijen 21 van de 27 zetels.

Toevoegingen
Daarbij is het opmerkelijk dat D66/GroenLinks toch gaat meebesturen. Eerder bereikte die partij een coalitie-akkoord met CDA en PvdA. Maar dat werd vervolgens door de achterban van de partij afgeschoten, omdat er teveel toegevingen zouden zijn gedaan.

Grootste partij
Daarom gaf de verreweg grootste partij, het CDA, daarna aan voor een coalitie te gaan met PvdA en Essentie. Die drie partijen vormden ook de afgelopen vier jaar het bestuur in Horst aan de Maas. Maar D66/GroenLinks sluit nu alsnog aan.

Intensieve gesprekken
Volgens CDA-voorman en wethouder Bob Vostermans is er 'na intensieve gesprekken voldoende vertrouwen bij de vier partijen om tot een coalitie te komen'. Daar wordt de komende tijd verder over onderhandeld, zo laat hij weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen