Overslaan en naar de inhoud gaan

Verrassende wending coalitie Horst aan de Maas

Geplaatst opmaandag 7 mei 2018 - 13:11

Een verrassende wending bij de coalitievorming in Horst aan de Maas. De gemeente krijgt namelijk een brede coalitie van vier partijen.

Het gaat om het CDA, PvdA, de combinatielijst D66/GroenLinks en de lokale partij Essentie. Samen hebben die partijen 21 van de 27 zetels.

Toevoegingen
Daarbij is het opmerkelijk dat D66/GroenLinks toch gaat meebesturen. Eerder bereikte die partij een coalitie-akkoord met CDA en PvdA. Maar dat werd vervolgens door de achterban van de partij afgeschoten, omdat er teveel toegevingen zouden zijn gedaan.

Grootste partij
Daarom gaf de verreweg grootste partij, het CDA, daarna aan voor een coalitie te gaan met PvdA en Essentie. Die drie partijen vormden ook de afgelopen vier jaar het bestuur in Horst aan de Maas. Maar D66/GroenLinks sluit nu alsnog aan.

Intensieve gesprekken
Volgens CDA-voorman en wethouder Bob Vostermans is er 'na intensieve gesprekken voldoende vertrouwen bij de vier partijen om tot een coalitie te komen'. Daar wordt de komende tijd verder over onderhandeld, zo laat hij weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen