Overslaan en naar de inhoud gaan

Verplichte supermarktsluiting Roermond mogelijk van de baan

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 11:27

De verplichte winkelsluiting voor supermarkten in Roermond op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gaat mogelijk op de schop.

Voor wethouder Angely Waajen (Economische Zaken) is het volgens haar woordvoerder 'absoluut bespreekbaar' om daarover te praten.

Verplichte winkelsluiting
Aanleiding om de verplichte winkelsluiting ter discussie te stellen is een melding die de Albert Heijn XL-supermarkt, gelegen op het retailpark, bij de gemeente Roermond heeft gedaan. De grootgrutter wil op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag geopend zijn, meldt De Limburger.

Handhavend optreden
Volgens de plaatselijke winkelverordening mag dat niet. "En we gaan het ook niet gedogen", vult de woordvoerder aan. "Als de winkel tóch de deuren opent, zullen we handhavend optreden."

Gemeenteraad
Een wijziging van de winkelverordening is volgens de woordvoerder een zaak van de Roermondse gemeenteraad. "Die bepaalt uiteindelijk of en welke winkels op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag open mogen zijn." Het college van burgemeester en wethouders kan er wel een voorstel over doen aan de gemeenteraad, legt de zegsman uit.

Welkom
De voorzitter van winkelierskoepel Biz Binnenstad, Gerard IJff, wil graag in januari al in gesprek met wethouder Waajen om over de kwestie te praten. "Hij is welkom", zegt de woordvoerder.

In de meeste Limburgse gemeenten zijn supermarkten tijdens de feestdagen geopend.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen