Overslaan en naar de inhoud gaan

Verplicht: logo ‘Belevend Beek’ in ruil voor subsidie

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 21:41

Verenigingen en stichtingen die in Beek subsidie ontvangen van de gemeente worden vanaf volgend jaar verplicht het promotie-logo van Belevend Beek te gaan voeren.

Dat heeft het Beekse college van B en W besloten.Het voeren van het logo is verplicht op de website van de verenigingen en stichtingen, maar ook op bijvoorbeeld posters en nieuwsbrieven.

Corrigerend gesprek
Doen zij dat niet, dan volgt er in eerste instantie een corrigerend gesprek door een ambtenaar van de gemeente. Blijkt een stichting of vereniging hardleers te zijn en blijken die het logo van de Beekse promotiecampagne ook een tweede keer niet te voeren terwijl de gemeente dat wel nodig vindt, dan zal die vereniging of stichting daarvoor moeten boeten. De waarderingssubsidie, stimuleringssubsidie of de verstrekte bijdrage uit een faciliteringsregeling wordt dan met 25 procent gekort.

Trots
In een schriftelijke toelichting zegt het college van B en W in Beek de maatregel te willen invoeren omdat ‘de gemeente het belangrijk vindt dat burgers, verenigingen en instellingen binnen de gemeente Beek trots zijn op de gemeente Beek en op de Beekse gemeenschap’. "Om dit te tonen is de promotiecampagne Belevend Beek in het leven geroepen", verantwoordt het college zich.

Op de website van Belevend Beek wordt bijvoorbeeld reclame gemaakt voor het snelheidsevenement Beek for Speed, de plaatselijke modeshow en koopzondag en een bevrijdingsvenement bij het Eyewitnessmuseum.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Subsidies worden anders verdeeld in Horst aan de Maas
Nieuw subsidiebeleid Venray: voor wat, hoort wat
Scouts stappen naar rechter voor subsidie
Inbraak Eyewitness
Subsidie van 10.000 euro voor oorlogsmuseum Beek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen