Overslaan en naar de inhoud gaan

Verplicht: logo ‘Belevend Beek’ in ruil voor subsidie

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 21:41

Verenigingen en stichtingen die in Beek subsidie ontvangen van de gemeente worden vanaf volgend jaar verplicht het promotie-logo van Belevend Beek te gaan voeren.

Dat heeft het Beekse college van B en W besloten.Het voeren van het logo is verplicht op de website van de verenigingen en stichtingen, maar ook op bijvoorbeeld posters en nieuwsbrieven.

Corrigerend gesprek
Doen zij dat niet, dan volgt er in eerste instantie een corrigerend gesprek door een ambtenaar van de gemeente. Blijkt een stichting of vereniging hardleers te zijn en blijken die het logo van de Beekse promotiecampagne ook een tweede keer niet te voeren terwijl de gemeente dat wel nodig vindt, dan zal die vereniging of stichting daarvoor moeten boeten. De waarderingssubsidie, stimuleringssubsidie of de verstrekte bijdrage uit een faciliteringsregeling wordt dan met 25 procent gekort.

Trots
In een schriftelijke toelichting zegt het college van B en W in Beek de maatregel te willen invoeren omdat ‘de gemeente het belangrijk vindt dat burgers, verenigingen en instellingen binnen de gemeente Beek trots zijn op de gemeente Beek en op de Beekse gemeenschap’. "Om dit te tonen is de promotiecampagne Belevend Beek in het leven geroepen", verantwoordt het college zich.

Op de website van Belevend Beek wordt bijvoorbeeld reclame gemaakt voor het snelheidsevenement Beek for Speed, de plaatselijke modeshow en koopzondag en een bevrijdingsvenement bij het Eyewitnessmuseum.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Subsidies worden anders verdeeld in Horst aan de Maas
Inbraak Eyewitness
Subsidie van 10.000 euro voor oorlogsmuseum Beek
Nieuw subsidiebeleid Venray: voor wat, hoort wat
Scouts stappen naar rechter voor subsidie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen