Overslaan en naar de inhoud gaan

Verplicht einde aan 'slapend dienstverband'

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 12:20

Bedrijven mogen werknemers die langdurig ziek zijn geworden en niet meer aan het werk kunnen komen bij hun werkgever, niet nog jaren tegen hun zin in dienst houden.

De hoogste rechter boog zich over de kwestie naar aanleiding van een Limburgse werknemer die in zo'n slapend dienstverband al lang geen loon meer ontvangt.

Vergoeding
Die werknemer eiste van zijn werkgever een schadevergoeding. De rechtbank in Limburg stelde naar aanleiding van de zaak vragen aan de Hoge Raad. Die oordeelde dat er een einde moet komen aan deze praktijk, die werkgevers gebruiken om betaling van de transitievergoeding te ontlopen.

Ontslagen
Werkgevers mogen zieke medewerkers de eerste twee jaar niet ontslaan en moeten het loon doorbetalen. Daarna stopt de verplichting van loondoorbetaling en mag de werknemer ontslagen worden. Als werknemer heb je dan recht op een transitievergoeding.

De Hoge Raad heeft er in zijn antwoord al rekening mee gehouden dat werkgevers vanaf april volgend jaar volgens de wet gecompenseerd worden voor de transitievergoeding.

Gevangen
Vakbond CNV reageert verheugd. "Wat we al jaren roepen, wordt nu bevestigd door de Hoge Raad", concludeert CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Duizenden werknemers zitten onterecht gevangen in een slapend dienstverband. We sporen werkgevers aan om alle slapende dienstverbanden nog voor het einde van het jaar op een nette manier te beëindigen."

Honderden mensen
Exacte cijfers over slapende dienstverbanden zijn niet bekend. Maar ook FNV staat honderden van deze mensen juridisch bij. Volgens de bond is in de afgelopen jaren meer dan zeven miljoen euro geïncasseerd als compensatie voor de transitievergoeding voor FNV-leden met een slapend dienstverband.

Per geval bekijken
De zaak in Limburg wordt door de rechtbank voortgezet. Die zal bij zijn uitspraak gebruikmaken van de antwoorden van de Hoge Raad. Datzelfde geldt voor andere rechters die in vergelijkbare zaken moeten beslissen.

De kwestie dient per geval bekeken te worden. De situatie kan volgens de Hoge Raad anders zijn als een werkgever gerechtvaardigde belangen heeft om de betreffende werknemer toch in dienst te houden, bijvoorbeeld als er een reëel uitzicht is op terugkeer in het werkproces.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen