Overslaan en naar de inhoud gaan

Verpleegkundigen de wijk in om corona op te sporen

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 12:01

Zorgverlener Envida stuurt in Zuid-Limburg verpleegkundigen de wijk in om corona op te sporen.

Voor deze acute wijkteams in Maastricht en het Heuvelland zet Envida in totaal 30 verpleegkundigen in.

Coronabesmetting
"Onze wijkverpleegkundigen in de thuiszorg schakelen de acute wijkteams in zodra zij een coronabesmetting bij een cliënt vermoeden", legt een woordvoerster van Envida de werkwijze uit. "Op die manier willen we mogelijk besmette mensen en cliënten die daadwerkelijk besmet zijn met het coronavirus er in een zo vroeg mogelijk stadium uit filteren." In Maastricht en het Heuvelland levert Envida thuiszorg aan 3100 cliënten.

Video: L1

Selecteren
Doel van die aanpak is om te voorkomen dat de daadwerkelijk besmette mensen die Envida verzorgt ook anderen besmetten met het virus. "Via de acute wijkteams selecteren we dus op besmet of niet besmet", licht de woordvoerster toe.

Zorgcentra
Behalve via thuiszorg behandelt Envida ook de bewoners van 16 zorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. Eerder deze week besloot Envida dat in deze centra geen bezoek meer langs mag komen. Ook dat is een maatregel om het coronavirus te bestrijden.

Lees ook: Verpleegzorg Envida sluit de deuren voor bezoekers

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen