verpleeghuis ouderen zorg verpleging verzorging bejaardenhuis (stock)

Werkdruk in verpleeghuizen even hoog als tijdens eerste golf

Door veel ziekteverzuim, een gebrek aan snelle testcapaciteit en minder mantelzorg loopt de werkdruk in verpleeghuizen weer flink op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen.

verpleeghuizen manifest corona rollator (niet hergebruiken) (12 okt 2020)
'Familiebezoek belangrijker dan mijn gezondheid'

Jos van der Minnen is er duidelijk over: hij wil geen lockdown van het verpleeghuis meer meemaken. "Ik ben 95 jaar en heb dus niet meer zolang. Kinderen en kleinkinderen zijn dan belangrijker."

Zorgcentra bejaardentehuis bejaarden ouderen zorg verzorging corona stock
Lege plekken, toch wachtlijsten in zorgcentra

Veel kamers in Limburgse zorgcentra staan leeg, ondanks dat er wachtlijsten zijn. Ouderen die in aanmerking komen voor een plaats maken daar geen gebruik van, onder meer uit angst voor corona.

Ventilatie, airconditioning, airco, ventilatierooster (stock)
'Deltaplan Ventilatie nodig voor Limburgse verpleeghuizen'

Limburgse zorginstellingen moeten de komende maanden dringend gaan werken aan een veilig ventilatiesysteem. Dat zegt datawetenschapper Maurice de Hond. Volgens De Hond worden coronabesmettingen via de lucht in de Limburgse verpleeginstellingen zwaar onderschat.

ouderen ouderenzorg verpleeghuis verpleeghuizen (18 mei 2020)
Meer bezoekers tegelijk welkom in verpleeghuizen

Verpleeghuisbewoners mogen al vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat is een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam.

coronavirus corona laborant laboratoriu reageerbuis handschoenen stock
Limburgs zorgpersoneel door gebrek aan overzicht niet getest

Limburgse zorginstellingen hebben begin maart al geprobeerd om hun werknemers te laten testen op het coronavirus.

ernstig ziek in bed ouderen (stock)
Lege bedden in verpleeghuizen: 'Filevorming wachtlijsten'

In verpleeghuizen waren nog nooit zoveel lege bedden als nu, terwijl er flinke wachtlijsten zijn voor een plek in een zorgcentrum. In de verzorgingshuizen van zorgorganisatie Envida in Maastricht en het Heuvelland staat nu 1 op de 10 bedden leeg.

Corona coronavirus maatregelen zorgcentrum Hoogstaete Sittard (9 mrt 2020)
Minister studeert op bezoekregeling voor verpleeghuizen

Het bezoekverbod in verpleeghuizen wordt per 11 mei mogelijk versoepeld. Dat zou in eerste instantie moeten gebeuren voor een beperkte groep verpleeghuizen en er gaan strenge regels bij gelden.

lege kroeg stamkroeg, café corona anderhalve meter (stock)
'Verlenging beperkingen mokerslag voor 17 miljoen mensen'

Zowel begrip als teleurstelling overheersen bij horeca en de zorg na het bekendmaken van de verlenging van de coronabeperkingen tot 20 mei."

leeg bed verpleeghuis looprek ouderen (stock)
Meander luidt noodklok over situatie verpleeghuizen

De coronacrisis is een drama voor bewoners van verpleeghuizen, die nu al weken geen bezoek mogen ontvangen en ook nog eens groot risico lopen op besmetting.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten