Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verpleeghuis Hambos Kerkrade vervangen door nieuwbouw'

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 21:31

Meander Groep overweegt verpleeghuis Hambos in Kerkrade te vervangen door nieuwbouw.

Er worden oriƫnterende gesprekken gevoerd over de plek waar het nieuwe zorgcentrum zou moeten komen. Het komt in elk geval in Kerkrade.

Gouden jubileum
Dat heeft directeur Mieke Franssen van de Cluster Verpleeghuiszorg MeanderGroep Zuid-Limburg maandag gezegd tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Hambos.

Video L1

Terug naar thuissituatie
De aanleiding voor het plan is volgens Franssen dat er aanzienlijke veranderingen in de zorg aankomen. "We krijgen veel meer te maken met tijdelijke opvang van mensen om ze zo te behandelen en begeleiden dat ze, als het even kan, weer terug kunnen naar de thuissituatie. Daarom hebben we minder plaatsen nodig om mensen te kunnen opvangen. Maar de plaatsen die overblijven zijn groter en bijvoorbeeld zo ingericht dat een partner kan blijven slapen."

Olifant
Of het huidige complex in Kerkrade wordt gesloopt, is nog niet bekend. Franssen wil er verder niet veel over kwijt, ook niet over de investering die met het project gemoeid is en op welke termijn het wordt uitgevoerd.

Het jubileum van het zorg- en revalidatiecentrum Hambos werd maandag gevierd met de onthulling van een kunstwerk in de vorm van een beschilderde olifant. Het beeld van de dikhuid is gemaakt door enkele bewoners en kunstenares Miriam Vleugels. Daarmee begon ook de feestweek ter ere van het jubileum.

Feest- en verwenroute
Tijdens de feestweek is het voor buitenstaanders door de coronamaatregelen niet mogelijk de feest- en verwenroute te bezoeken. Medewerkers, direct betrokkenen en bewoners kunnen wel deelnemen aan een speciaal gemaakte feest- en verwenroute. Deelnemers kunnen onderweg foto's van Hambos door de jaren heen bekijken. Via een hoofdtelefoon word je toegesproken door bekende Nederlanders, onder wie Sonja Barend , Karin Bloemen en Anky van Grunsven. In het verwengedeelte is gratis snoep en popcorn te krijgen en kunnen verschillende spelletjes worden gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen