Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 14:03

De veroorzaker van het Pinkpopdrama krijgt een taakstraf van 120 uur. Ook mag hij zes maanden niet rijden. Dat heeft de rechter woensdag bepaald.

Justitie eiste tegen de 37-jarige Danny S. een celstraf van achttien maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar.

Lees ook: Pinkpopdrama: justitie eist anderhalf jaar gevangenisstraf

Niet te verwijten
Volgens de rechtbank valt de verdachte het ongeluk zelf niet te verwijten, maar wel dat hij is doorgereden zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. "Hij had beter op de weg moeten letten en zijn snelheid moeten aanpassen, maar hij kon niet verwachten dat er een groep festivalgangers op de weg zat", aldus de rechtbank. Bij het ongeval kwam een persoon om het leven.

Video: L1

Veel onduidelijkheid
Volgens de rechter was er veel onduidelijkheid over het openstellen van de weg. Daarnaast was de maximumsnelheid niet goed aangegeven. Verder was er geen drank of drugs in het spel en ook is er geen bewijs dat hij zijn telefoon gebruikte tijdens het rijden.

Niet gezien
Justitie is van mening dat Danny de groep heeft moeten zien zitten, zeker omdat hij even daarvoor in de andere rijrichting al voorbij reed. De bestuurder was door de afzettingen de weg kwijt en keerde daardoor om. De rechter denkt dat Danny de groep in eerste instantie ook niet heeft gezien.

Danny verzaakte
Danny reed na het ongeluk weliswaar door, maar meldde zich binnen vijf uur bij de politie. Toch valt hem dit te verwijten, vindt de rechter. "De verdachte had moeten begrijpen dat er slachtoffers konden zijn en heeft verzaakt om hulp te bieden."

Omdat hem dat wordt aangerekend volgt er een taakstraf.

Video: L1

Slachtoffers volgden uitspraak
Het ongeluk vond plaats in de vroege ochtend van 18 juni 2018, toen het Pinkpop net was afgelopen. De slachtoffers zaten op de Mensheggerweg in Landgraaf, die op dat moment al open was voor verkeer. Door de klap kwam een persoon om het leven en raakten drie anderen gewond. Zij hebben blijvend letsel.

Bij de uitspraak waren Danny S. en zijn advocaat Raimon Maessen aanwezig. Ook enkele slachtoffers volgden de uitspraak. Hun advocaat komt later woensdagmiddag met een reactie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen