Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroorzaker ontploffing Heerlen ziet af van hoger beroep

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 11:53

Dimitri O., de veroorzaker van de ontploffing in Heerlen, legt zich neer bij de celstraf van vijf jaar. Hij ziet af van zijn hoger beroep.

De man uit Kerkrade kreeg eind november een celstraf van vijf jaar opgelegd voor het veroorzaken van gasexplosie in een flatgebouw in Heerlen.

Hoger beroep
De rechter achtte bewezen dat hij de ontploffing daadwerkelijk veroorzaakte. Advocaat Theo Hiddema tekende toen direct hoger beroep aan tegen de uitspraak.

Lees ook: Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Explosie
In april 2015 vond een grote explosie plaats in een appartementencomplex aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen. De ontploffing werd veroorzaakt door een gaslek in de kelder van het complex. Dat was ontstaan nadat Dimitri O. een koperen gasleiding had gestolen.

De totale schade bedraagt 3,4 miljoen euro.

Lees ook: Veroorzaker explosie flatgebouw Heerlen betuigt spijt

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar
Veroorzaker explosie flatgebouw Heerlen betuigt spijt
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen