Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroorzaker dodelijk ongeval A2 stal auto van bevallen vrouw

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 20:35

Een 60-jarige man uit Eindhoven die een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A2 bij Hunsel moet zich verplicht laten opnemen in een klinische zorginstelling. Ook krijgt hij een drugs- en alcoholverbod.

Dat heeft de rechtbank in Roermond woensdag besloten.

Rijontzegging
Als de Eindhovenaar besluit om er met de pet naar te gooien, moet hij alsnog 462 dagen de cel in. Verder mag hij zes jaar niet achter het stuur kruipen.

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval A2 langer vast

Uit de auto geslingerd
Op 4 oktober 2019 ging het mis op de A2 bij Hunsel, nadat hij op die dag een auto stal van een pas bevallen vrouw. Onder invloed van alcohol stapte hij zonder geldig rijbewijs in en reed weg. Onderweg moest de Eindhovenaar tanken, maar besloot niet te betalen. De beschonken bestuurder reed slingerend en te hard over de snelweg. Uiteindelijk veroorzaakte hij een aanrijding waardoor het slachtoffer van de weg raakte en over de kop sloeg. Hierbij werd de automobiliste uit haar voertuig geslingerd.

Lees ook: Slachtoffer dodelijke aanrijding A2 is vrouw (73) uit Budel

Op de vlucht
Na het ongeval nam de veroorzaker de benen zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Dat was een 73-jarige vrouw uit Budel die later in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweek.

Tbs
Justitie eiste een tbs-maatregel met voorwaarden en een rijontzegging van tien jaar. Daar gingen de rechters niet mee in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen