Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroorzaker dodelijk ongeval A2 stal auto van bevallen vrouw

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 20:35

Een 60-jarige man uit Eindhoven die een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A2 bij Hunsel moet zich verplicht laten opnemen in een klinische zorginstelling. Ook krijgt hij een drugs- en alcoholverbod.

Dat heeft de rechtbank in Roermond woensdag besloten.

Rijontzegging
Als de Eindhovenaar besluit om er met de pet naar te gooien, moet hij alsnog 462 dagen de cel in. Verder mag hij zes jaar niet achter het stuur kruipen.

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval A2 langer vast

Uit de auto geslingerd
Op 4 oktober 2019 ging het mis op de A2 bij Hunsel, nadat hij op die dag een auto stal van een pas bevallen vrouw. Onder invloed van alcohol stapte hij zonder geldig rijbewijs in en reed weg. Onderweg moest de Eindhovenaar tanken, maar besloot niet te betalen. De beschonken bestuurder reed slingerend en te hard over de snelweg. Uiteindelijk veroorzaakte hij een aanrijding waardoor het slachtoffer van de weg raakte en over de kop sloeg. Hierbij werd de automobiliste uit haar voertuig geslingerd.

Lees ook: Slachtoffer dodelijke aanrijding A2 is vrouw (73) uit Budel

Op de vlucht
Na het ongeval nam de veroorzaker de benen zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Dat was een 73-jarige vrouw uit Budel die later in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweek.

Tbs
Justitie eiste een tbs-maatregel met voorwaarden en een rijontzegging van tien jaar. Daar gingen de rechters niet mee in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen