Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroorzaker dodelijk ongeluk legt zich neer bij strafmaat

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 12:10

De 26-jarige R.R. die in december 2013 fietser Hennie Holtackers-Maas (56) doodreed op de Kaldenkerkerweg in Venlo vecht zijn straf toch niet aan bij het gerechtshof in Den Bosch.

Het hoger beroep dat vrijdag zou dienen is ingetrokken.

Hogere straf
R.’s advocaat Marcel Heuvelmans meent nog steeds dat zijn cliënt ten onrechte is aangemerkt als roekeloze rijder. Een poging om dit bij het hof afgezwakt te krijgen tot onvoorzichtig rijden, zou gezien andere verkeerszaken echter tot een hogere straf kunnen leiden. Mede daarom heeft R. volgens Heuvelmans na lang beraad besloten dat hij een streep onder de zaak wil zetten. "Hij is er nog steeds erg door aangeslagen", aldus Heuvelmans.

Rijbewijs kwijt
R. werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast raakte hij voor de duur van vijf jaar zijn rijbewijs kwijt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen