Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veroordeling Van Rey heeft geen politieke consequenties'

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:40

Jos van Rey mag gewoon actief blijven bij de Liberale Volkspartij Roermond (LVR).

Dat zei fractievoorzitter Dré Peters dinsdagmiddag na afloop van de uitspraak.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Neergesabeld
Peters vindt dat Van Rey vier jaar lang is neergesabeld. "Er zijn gezinnen kapot gemaakt." Daarnaast was Peters kritisch op de uitspraak van de rechter met betrekking op de giften aan het bedrijf Liba (dat op naam van kinderen van Van Rey staat). Volgens de LVR-voorzitter bestaan alle politieke partijen namelijk uit giften. "Half bestuurlijk Nederland zou dan strafbaar zijn. Van Rey heeft het alleen maar voor de partij gedaan."

Taakstraf
Peters vindt de taakstraf van 240 uur, gezien de twee jaar gevangenisstraf die in eerste instantie tegen Van Rey werden geëist, zwaar genoeg. "Van Rey doet zijn hele leven niks anders dan taakstraffen voor Roermond", zegt Peters.

Blijven
Van
Rey mag van Peters dan ook 'blijven doen waar hij goed in is'. Hij voegde daaraan toe dat hij achter Van Rey blijft staan.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fakkeltocht als steunbetuiging voor Jos van Rey
Groep rond Van Rey begint provinciale partij
Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen