Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veroordeling Van Rey heeft geen politieke consequenties'

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:40

Jos van Rey mag gewoon actief blijven bij de Liberale Volkspartij Roermond (LVR).

Dat zei fractievoorzitter Dré Peters dinsdagmiddag na afloop van de uitspraak.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Neergesabeld
Peters vindt dat Van Rey vier jaar lang is neergesabeld. "Er zijn gezinnen kapot gemaakt." Daarnaast was Peters kritisch op de uitspraak van de rechter met betrekking op de giften aan het bedrijf Liba (dat op naam van kinderen van Van Rey staat). Volgens de LVR-voorzitter bestaan alle politieke partijen namelijk uit giften. "Half bestuurlijk Nederland zou dan strafbaar zijn. Van Rey heeft het alleen maar voor de partij gedaan."

Taakstraf
Peters vindt de taakstraf van 240 uur, gezien de twee jaar gevangenisstraf die in eerste instantie tegen Van Rey werden geëist, zwaar genoeg. "Van Rey doet zijn hele leven niks anders dan taakstraffen voor Roermond", zegt Peters.

Blijven
Van
Rey mag van Peters dan ook 'blijven doen waar hij goed in is'. Hij voegde daaraan toe dat hij achter Van Rey blijft staan.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fakkeltocht als steunbetuiging voor Jos van Rey
Groep rond Van Rey begint provinciale partij
Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen