Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veroordeling Van Rey heeft geen politieke consequenties'

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:40

Jos van Rey mag gewoon actief blijven bij de Liberale Volkspartij Roermond (LVR).

Dat zei fractievoorzitter Dré Peters dinsdagmiddag na afloop van de uitspraak.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Neergesabeld
Peters vindt dat Van Rey vier jaar lang is neergesabeld. "Er zijn gezinnen kapot gemaakt." Daarnaast was Peters kritisch op de uitspraak van de rechter met betrekking op de giften aan het bedrijf Liba (dat op naam van kinderen van Van Rey staat). Volgens de LVR-voorzitter bestaan alle politieke partijen namelijk uit giften. "Half bestuurlijk Nederland zou dan strafbaar zijn. Van Rey heeft het alleen maar voor de partij gedaan."

Taakstraf
Peters vindt de taakstraf van 240 uur, gezien de twee jaar gevangenisstraf die in eerste instantie tegen Van Rey werden geëist, zwaar genoeg. "Van Rey doet zijn hele leven niks anders dan taakstraffen voor Roermond", zegt Peters.

Blijven
Van
Rey mag van Peters dan ook 'blijven doen waar hij goed in is'. Hij voegde daaraan toe dat hij achter Van Rey blijft staan.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fakkeltocht als steunbetuiging voor Jos van Rey
Groep rond Van Rey begint provinciale partij
Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen