Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelden Valkenburgse zedenzaak betalen slachtoffer

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 10:24

Veroordeelden in de Valkenburgse zedenzaak hebben vrijwillig een schadevergoeding betaald aan het slachtoffer Kimberly. Het gaat om 17 mannen.

Advocaten Ivo van de Bergh (klanten) en Nino Pennino (Kimberly) bevestigen dat.

Een dertigtal mannen had tegen betaling seks met het meisje dat op dat moment minderjarig was. Volgens het Openbaar Ministerie zou het meisje 80 klanten hebben gehad. Ze was slachtoffer van een zogenoemde pooierboy. Die is voor zijn aandeel veroordeeld tot een celstraf.

Lees ook: 'Dacht dat ze meerderjarig was, want ik zocht op cup E'

Van de baan
De rechtbank stelde bij vonnis dat verdachten ernstige inbreuk maakten op de integriteit, maar wenste in de meeste gevallen geen vergoeding op de leggen. Voor smartengeld zou het slachtoffer naar de civiele rechter moeten. Dat is nu van de baan.

Beschadigd
"De mannen hebben gezien dat het meisje hier ernstig beschadigd is uitgekomen", aldus Pennino. "Het geld wordt gebruikt om onder meer studievertraging en therapie te bekostigen. Ik heb er respect voor dat Ivo van de Bergh en de mannen met dit voorstel kwamen."

De advocaten mogen niets kwijt over de hoogte van de bedragen, dat is contractueel vastgelegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe verdachten Valkenburgse zedenzaak voor de rechter
'Dacht dat ze meerderjarig was, want ik zocht op cup E'
Man ontkent seks met Kimberley: jaar cel geëist
Acht maanden cel geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen