Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelde stalker uit Venlo stuurt mensen vanuit cel aan

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 11:33

Een voor stalking veroordeelde Venlonaar heeft zijn activiteiten vanuit de gevangenis hervat. Volgens onderzoek van de politie heeft de man vanuit de gevangenis verschillende personen benaderd om brand te stichten bij auto's en panden van zijn doelwitten.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) laten weten de zaak hoog op te nemen. Ze houden de betrokkenen voor hun eigen veiligheid nauwlettend in de gaten.

Vijf jaar cel
Het enige wat een woordvoerster van het OM wil zeggen, is dat het om een 46-jarige man uit Venlo gaat, die tijdens zijn arrestatie 45 jaar oud was. Mogelijk gaat het daarmee om de Venlonaar die in juli vorig jaar vijf jaar cel kreeg voor stalking. Hij was toen 45 jaar oud.

Lees ook: Vijf jaar cel voor brandstichtende stalker

Molotovcocktail
Hij stak de auto en het kantoorpand van de nieuwe partner van zijn ex-vriendin in brand. Voor de brandstichting van het kantoor in Nuenen gebruikte de man een molotovcocktail. Hij moest daarnaast meer dan 50.000 euro schadevergoeding betalen en kreeg een maximaal contact- en gebiedsverbod opgelegd.

De Venlonaar was zich van geen kwaad bewust tijdens zijn rechtszaak vorig jaar en zei dat zijn ex en haar nieuwe vriend de branden in zijn schoenen probeerden te schuiven.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen