Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelde politicus zet CDA-verhoudingen op scherp

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 7:13

De veroordeelde CDA-politicus Julien Penders (28) blijft 'gewoon' verkiesbaar in Echt-Susteren tijdens de naderende gemeenteraadsverkiezingen, ondanks bezwaren van het landelijke partijbestuur.

Volgens De Limburger heeft het landelijk partijbestuur getracht Penders van de kieslijst te houden.

Lees ook: Julien Penders legt zich neer bij straf na mishandeling

Past niet
Een woordvoerder van de partij zou de krant hebben laten weten dat 'een veroordeling niet past bij de grondhouding van een politicus'. Penders werd tot twee keer toe veroordeeld voor mishandeling; de laatste keer sloeg hij iemand een schedelbreuk tijdens een caféruzie. In 2015 werd hij veroordeeld in hoger beroep. Hij kreeg drie maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 180 uur.

Niets voorgevallen
Peter Cox, fractieleider van het CDA in Echt-Susteren, staat achter zijn collega. "De afgelopen zeven jaar is er niets voorgevallen. Hij is verstandiger geworden en zal het nooit meer doen." Ondertussen zou de landelijke afdeling onderzoeken of het Penders toch van de lijst kan krijgen, al ligt de uiteindelijke beslissing bij het lokale bestuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen