Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelde moordenaar gehoord over zaak Nicky

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 6:00

Het meest cruciale verhoor in het hoger beroep van de zaak Nicky Verstappen vindt vrijdag plaats in het Hof van Den Bosch. Bekir E. (34) wordt aan de tand gevoeld over verhalen die Jos Brech (58) hem in de gevangenis zou hebben verteld.

Bekir is veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf en een tbs-maatregel voor het vermoorden van de 16-jarige Hümeyra in Rotterdam.

Lees ook: Ook moordenaar Milly Boele gehoord in zaak-Nicky

Speciale afdeling
De dertiger zat enige tijd op een speciale afdeling in de gevangenis van Vught. Op die afdeling zitten enkel mensen die een kind hebben vermoord, of daarvan verdacht worden. Bekir kwam op die afdeling Jos Brech tegen, de man die door justitie wordt gezien als degene die de elfjarige Nicky Verstappen in 1998 ontvoerde, misbruikte en doodde.

Sterke band
Volgens Bekir raakten hij en Brech bevriend. Die band werd zo sterk, dat zijn 'nieuwe vriend' uit de school zou hebben geklapt over zijn aandeel in de dood van Nicky. Brech zou hebben verteld hoe hij de jongen verstikte bij het jeugdkamp waar Nicky verbleef en hem vervolgens optilde en verderop de Brunssummerheide achterliet.

Tent Nicky Verstappen schouw
De plek op de Brunssummerheide waar in augustus 1998 de tent van Nicky Verstappen stond.
Foto: Openbaar Ministerie

Toetsbare elementen
Nonsens, gaf Brech in een eerder stadium al aan. Naar eigen zeggen sprak hij niet met medegevangenen over zijn zaak. Zijn band met de moordenaar van Hümeyra zou bovendien niet zo sterk zijn als geschetst. In september besloot het Hof daarom dat Bekir op zitting gehoord zou worden over zijn contact met Brech.

Het zal er vrijdag vooral over gaan of er toetsbare elementen in zijn getuigenverklaring zitten. Vertelt de man enkel zaken die publiek bekend zijn, of zijn er dingen die hij niet kon weten en wél te verifiëren zijn? Daarmee staat of valt zijn rol als getuige.

Lees ook: Veroordeelde moordenaar is getuige in zaak Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen