Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelde Driss El K. uit Heerlen sticht brand in club

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 15:53

Heerlenaar Driss El K. (36), onder meer verdacht van brandstichting in de Kerkraadse Kingdom Club in mei dit jaar, weigert mee te werken aan psychisch onderzoek.

Dat bleek tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht.

El K. stichtte de brand in afwachting van hoger beroep in een zaak waarin hij tot 42 maanden cel is veroordeeld wegens poging tot doodslag. De Heerlenaar stak in 2013 een man uit Landgraaf met een vlindermes in de nek. De verdachte is bekend bij justitie en heeft een fors strafblad.

Noodkreet
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft El K. op 9 mei, na een woordenwisseling met de portiers van de club, brand gesticht. Verder zou hij op 28 februari van dit jaar in Kerkrade iemand zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht. Volgens raadsman Arthur Vonken is El K. tijdens de vechtpartij op 28 februari zélf in elkaar geslagen door beveiligers van de Kingdom Club. Begin mei dook El K. daar weer op.

"Mijn cliënt wilde met de portiers gaan praten, maar werd geweigerd. Wat daarna gebeurde was niet gericht op aanwezigen. Het was een noodkreet." OM en Vonken geven geen details over de brandstichting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Gelovigen swingen op paasviering in Kingdom Club
Taakstraffen voor dieven schutterszilver
'Extra onderzoek nodig in moordzaak Pascal Brouwers'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen