Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeelde Driss El K. uit Heerlen sticht brand in club

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 15:53

Heerlenaar Driss El K. (36), onder meer verdacht van brandstichting in de Kerkraadse Kingdom Club in mei dit jaar, weigert mee te werken aan psychisch onderzoek.

Dat bleek tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht.

El K. stichtte de brand in afwachting van hoger beroep in een zaak waarin hij tot 42 maanden cel is veroordeeld wegens poging tot doodslag. De Heerlenaar stak in 2013 een man uit Landgraaf met een vlindermes in de nek. De verdachte is bekend bij justitie en heeft een fors strafblad.

Noodkreet
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft El K. op 9 mei, na een woordenwisseling met de portiers van de club, brand gesticht. Verder zou hij op 28 februari van dit jaar in Kerkrade iemand zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht. Volgens raadsman Arthur Vonken is El K. tijdens de vechtpartij op 28 februari zélf in elkaar geslagen door beveiligers van de Kingdom Club. Begin mei dook El K. daar weer op.

"Mijn cliënt wilde met de portiers gaan praten, maar werd geweigerd. Wat daarna gebeurde was niet gericht op aanwezigen. Het was een noodkreet." OM en Vonken geven geen details over de brandstichting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gelovigen swingen op paasviering in Kingdom Club
Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Taakstraffen voor dieven schutterszilver
Vierde kans voor discotheek in Roda-stadion
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen