Overslaan en naar de inhoud gaan

Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2015 - 8:01

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders gaat in cassatie tegen de werkstraf die hij maandag kreeg opgelegd voor mishandeling.

Penders, die zetelt in de gemeenteraad van Echt-Susteren, werd maandag in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor een ernstige mishandeling in 2011. Ook moet hij ruim 3200 euro schadevergoeding betalen.

Gebroken schedel
Het gerechtshof acht bewezen dat de CDA'er uit Dieteren op kerstavond 2011 een cafébezoeker in Maastricht een gebroken schedel heeft geslagen. Penders en zijn advocaat Guy Koppen laten het daar niet bij zitten en gaan in cassatie bij de Hoge Raad. "In mijn optiek is hem (het slachtoffer, red.) achteraf aangepraat dat het Penders was", redeneert Koppen.

Niet overtuigd
Ondanks zijn veroordeling blijft het CDA in Echt-Susteren achter Penders staan. "Wij kennen Julien en we gaan af op onze eigen indruk", verklaart fractievoorzitter Peter Cox. "Hij zegt dat hij het niet gedaan heeft en wij zijn ook niet overtuigd van zijn schuld."

Integriteitscommissie
Toch is daarmee nog niet zeker dat Penders zijn positie kan behouden. De landelijke integriteitscommissie van het CDA kondigde maandag namelijk al een onderzoek aan naar de gang van zaken. "We gaan praten met de de heer Penders en de lokale afdeling. De kous is hiermee dus nog niet af", liet een woordvoerder van de partij weten. "Na de gesprekken neemt de commissie een bindend besluit over de positie van de heer Penders."

Lees ook: 'Positie Julien Penders is onhoudbaar, blamage voor CDA'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen