Overslaan en naar de inhoud gaan

Verontwaardigde advocaat Thijs H.: 'OM is ongenuanceerd'

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 12:55

Advocaat Serge Weening van drievoudig moordverdachte Thijs H. noemt de uitlatingen van het Openbaar Ministerie (OM) 'ongenuanceerd'.

Weening doelt hiermee op beweringen door het OM dat H. voor zijn vermeende moorden op internet opgezocht zou hebben hoe je je als psychopaat kunt gedragen en hoe je politie en justitie voor de gek kan houden.

Verontwaardigd
Volgens Weening zijn de beweringen van het OM uit hun context gehaald. "De officier van justitie vond het nodig om voor de bühne een verhaal te vertellen", aldus een verontwaardigde Weening na afloop van de zitting. "Zij riep daarmee een bepaalde sfeer op, en dat is jammer."

Pieter Baan Centrum
"Eerst moet goed onderzoek worden gedaan naar de geestesgesteldheid van mijn cliënt. Laten we dat onderzoek in het Pieter Baan Centrum afwachten." Weening gelooft niet dat de familie van H. heeft geprobeerd sporen te wissen. "Die opmerking laat ik voor rekening van het OM. Ik denk dat niemand bewust iets heeft proberen te verdoezelen." Weening sprak ook over een bewering van het OM over drugsgebruik door H. "Het ziet ernaar uit dat mijn cliënt op het moment dat de feiten zijn gepleegd, geen harddrugs heeft gebruikt. Wél in een lange periode die daaraan vooraf ging."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen