Overslaan en naar de inhoud gaan

Veronika Jong vecht voor 11-jarig pleegkind bij rechter

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 18:41

Pleegmoeder Veronika Jong uit Ell stond donderdag opnieuw voor de rechter in Roermond.

Deze keer buigt de rechter zich over de vraag of een 11-jarig meisje op de gezinsboerderij van Jong mag blijven wonen.

Onveilig
Jong en haar dochter Rosa-Linde tonen zich na de zitting strijdbaar. Zij zijn het niet eens met het beeld dat hun pleegboerderij Heykeshoeve onveilig is. Jong hoopt dat het 11-jarige meisje bij haar mag blijven. "Dat rechters naar het belang van het kind kijken."

Weggehaald
Woensdag kreeg Jong al van de rechter te horen dat zeven pleegkinderen die zijn weggehaald op haar boerderij niet teruggeplaatst worden. Jeugdzorginstelling stichting William Schrikker en Bureau Jeugdzorg Brabant hadden het zevental weggehaald bij Jong, omdat zij de plek van de pleegmoeder onveilig vinden. Daarop had Jong een kort geding aangespannen om de pleegkinderen terug te krijgen, maar daar ging de rechter woensdag niet in mee.

Lees ook: Veronika Jong krijgt weggehaalde pleegkinderen niet terug

Onvindbaar
In het kort geding van donderdag ging het over een 11-jarig pleegkind dat op Heykeshoeve woont. Bureau Jeugdzorg Roermond wilde dat kind eind juli weghalen bij Jong, maar het meisje was toen onvindbaar. Jong gaf destijds aan dat het meisje ‘veilig’ is.

Lees ook: Inval bij pleegmoeder in Ell: 11-jarig meisje onvindbaar

Gesloten deuren
Het kort geding was donderdag achter gesloten deuren, omdat het pleegkind minderjarig is. De uitspraak kan wel tot vier weken op zich laten wachten. Waar het kind nu is, is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of er op dit moment nog pleegkinderen bij Jong wonen en zo ja hoeveel.

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen