Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vernieuwing Gasthoês in Horst kost tien miljoen'

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 17:23

De vernieuwing en uitbreiding van cultureel centrum ‘t Gasthoês in Horst kost 9,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit een eerste berekening van het gemeentebestuur op basis van een plan van de zogeheten kopgroep.

Toekomst
In die kopgroep werken gemeente, architect, cultureel en muzikaal collectief Herberg de Troost en (toekomstige) gebruikers van ‘t Gasthoês aan een toekomstplan voor het verouderde cultureel centrum.

Bibliotheek
Voor verbetering van het gebouw is 7,3 miljoen euro nodig. Daarmee wordt het pand gerenoveerd en een nieuw gedeelte aan de achterzijde gebouwd voor de bibliotheek.

Vernieuwing
Horst aan de Maas schat in dat 2,5 miljoen euro nodig is voor extra investeringen. Een half miljoen is bestemd voor een kwartiermaker die vijf jaar de tijd krijgt het concept van Herberg de Troost door te ontwikkelen. Mede door inzet van (het netwerk) van leden van Herberg de Troost, zoals Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort, moet culturele vernieuwing ontstaan.

Subsidies
Naast een jaarlijkse subsidie van 200.000 euro van de gemeente stelt die in de eerste vijf jaar 350.000 euro aanloopsubsidie ter beschikking.

Reindonk
Nog een half miljoen euro gaat naar de komst van een televisie- en muziekstudio voor onder meer Omroep Reindonk. De gemeente wil voor vier ton het huidige pand van de omroep aan de Bemmelstraat kopen om daar de verenigingen uit ‘t Gasthoês tijdelijk te huisvesten tijdens de verbouwing.

Vier miljoen
Verantwoordelijk wethouder Ger van Rensch (CDA) hoopt dat de provincie Limburg vier miljoen euro wil bijdragen aan de vernieuwing van ‘t Gasthoês.
De gemeenteraad bespreekt de toekomst van ‘t Gasthoês op 2 februari.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Herberg de Troost in 2015 op Floriadeterrein
Bibliotheek Horst in 2018 naar Gasthoês, kosten 1,2 miljoen
Herberg de Troost: Groente en Fruit
Herberg De Troost binnen minuten uitverkocht
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen