Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwd busstation Roermond klaar

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 22:41

Het vernieuwde busstation van Roermond is helemaal klaar. De stad heeft daarnaast met een app die mensen blindelings navigeert naar de juiste plek een primeur in Nederland.

Reizigers konden eind augustus het opgeknapte busstation al in gebruik nemen.

Wayfinding
Volgens de gemeente Roermond is de app Navilens, die al jaren in New York en Barcelona draait, uniek in Nederland. Op die manier kunnen ook blinde en slechtziende reizigers beter hun weg vinden.

Overzichtelijker
De wachtruimte en perrons zijn onder handen genomen om het busstation toegankelijker en overzichtelijker te maken. Alle bussen hebben nu een vast, verbreed perron. Ook de fietsenstalling is aangepast. De onbewaakte fietsenstalling is kleiner geworden, maar ter compensatie is de betaalde en bewaakte fietsenstalling voortaan de eerste 24 uur gratis.

Lees ook: Vernieuwd busstation Roermond weer open

Ere herstellen
Het is de bedoeling dat in de toekomst de oude wagonloods tussen het station en het busstation in ere wordt hersteld. De reizigers kunnen dan in een nostalgische omgeving droog en beschut op de bus wachten. Het plan is om die werkzaamheden te combineren met de verbouwing van het stationsgebouw.

De gemeenteraad neemt begin 2021 een besluit over deze plannen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen