Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieling wormenkunstwerk: 'Grens is overschreden'

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 7:02

Zowel kunstenaar als Zuyd Hogeschool betreuren de vernielingen aan een kunstwerk met ruim tweehonderd levende wormen, stervend aan vishaken.

Dat laten ze weten aan L1.

Protestgroep
Een Maastrichtse dierenrechtenbeweging had alle vislijnen doorgeknipt en het kunstwerk gesloopt. De actiegroep vindt het onacceptabel dat er levende dieren gebruikt werden.

Lees ook: Kunstwerk met wormen gesloopt door activisten

Geen houding
Kunstenares Yaël Wolfs maakte het werk als afstudeerproject. "Mijn werk zorgt er soms ook voor dat toeschouwers zich geen houding weten te geven tegenover de installatie en zichzelf. Dit is iets wat ik als kunstenaar alleen maar koester en waar ik ruimte aan wil geven. Wat ik echter betreur is dat voor vernieling is gekozen om klaarblijkelijk uiting te geven aan de emoties", laat ze weten in een schriftelijke verklaring

Debat
De school vult aan: "Wij staan voor artistieke vrijheid van kunstenaars. Niet alleen ten aanzien van onze eigen studenten, maar ten aanzien van iedereen. Met de vernieling van een afstudeerkunstwerk van een van onze leerlingen is duidelijk een grens overschreden. Wij vinden het jammer dat hiermee niet gekozen is voor het debat maar voor een verwerping van dat debat."

Foto: Facebook

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afstudeerwerk gesloopt door dierenactivisten
Studierichting iArts van Zuyd Hogeschool goedgekeurd
Zuyd Hogeschool Maastricht Brusselseweg
Zuyd wil naam maken als kunstinstituut van Zuid-Nederland
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen