Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieling wormenkunstwerk: 'Grens is overschreden'

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 7:02

Zowel kunstenaar als Zuyd Hogeschool betreuren de vernielingen aan een kunstwerk met ruim tweehonderd levende wormen, stervend aan vishaken.

Dat laten ze weten aan L1.

Protestgroep
Een Maastrichtse dierenrechtenbeweging had alle vislijnen doorgeknipt en het kunstwerk gesloopt. De actiegroep vindt het onacceptabel dat er levende dieren gebruikt werden.

Lees ook: Kunstwerk met wormen gesloopt door activisten

Geen houding
Kunstenares Yaël Wolfs maakte het werk als afstudeerproject. "Mijn werk zorgt er soms ook voor dat toeschouwers zich geen houding weten te geven tegenover de installatie en zichzelf. Dit is iets wat ik als kunstenaar alleen maar koester en waar ik ruimte aan wil geven. Wat ik echter betreur is dat voor vernieling is gekozen om klaarblijkelijk uiting te geven aan de emoties", laat ze weten in een schriftelijke verklaring

Debat
De school vult aan: "Wij staan voor artistieke vrijheid van kunstenaars. Niet alleen ten aanzien van onze eigen studenten, maar ten aanzien van iedereen. Met de vernieling van een afstudeerkunstwerk van een van onze leerlingen is duidelijk een grens overschreden. Wij vinden het jammer dat hiermee niet gekozen is voor het debat maar voor een verwerping van dat debat."

Foto: Facebook

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Afstudeerwerk gesloopt door dierenactivisten
Studierichting iArts van Zuyd Hogeschool goedgekeurd
Zuyd Hogeschool Maastricht Brusselseweg
Zuyd wil naam maken als kunstinstituut van Zuid-Nederland
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen