Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernield monument Nicky Verstappen in ere hersteld

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 9:54

Het vernielde monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen wordt donderdag opgeknapt.

De gemeente Brunssum, waar de gedenksteen staat, heeft ervoor gezorgd dat deze in ere wordt hersteld.

Weggeslagen
Begin april ontdekte een wandelaar dat het beeld ernstig was toegetakeld. Stukken steen waren weggeslagen, waarschijnlijk met een zwaar voorwerp.

Restauratie
Donderdag wordt het monument opgeknapt op kosten van de gemeente. In eerste instantie had de familie Verstappen aangegeven dat dit niet nodig was, maar veranderde van mening na gesprekken met de gemeente. De weggeslagen stukken steen lagen na de vernieling nog naast het monument. Deze worden gebruikt voor de restauratie. Ze worden vastgelijmd. Restaurateur Jan Janssen repareert het monument voor de derde keer. Hij probeert ervoor te zorgen dat de schade niet meer zichtbaar is.

Lees ook: Gedenksteen Nicky Verstappen wordt toch opgeknapt

Verdachte
Een aantal weken na de vernieling werd een 48-jarige Heerlenaar verdachte opgepakt. Dit nadat de politie dna-sporen had veiliggesteld. Het bleek te gaan om Eric A. Hij werd in 2007 ook al een keer aangehouden in verband met vernielingen aan de gedenksteen van Nicky Verstappen. Over zijn motief is niets bekend.

Rust
De politie en familie van Nicky Verstappen hopen dat het monument nu met rust wordt gelaten en dat het niet opnieuw vernield wordt.

Jos Brech
Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Vorig jaar werd Jos Brech in Spanje aangehouden. De vijftiger uit Simpelveld wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen elfjarige Nicky Verstappen. Op 5 juni verscheen hij voor de derde keer publiekelijk voor de rechter.

Lees ook: Teruglezen: Jos Brech derde keer voor de rechter

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen