Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vernield monument Nicky Verstappen in ere hersteld

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 9:54

Het vernielde monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen wordt donderdag opgeknapt.

De gemeente Brunssum, waar de gedenksteen staat, heeft ervoor gezorgd dat deze in ere wordt hersteld.

Weggeslagen
Begin april ontdekte een wandelaar dat het beeld ernstig was toegetakeld. Stukken steen waren weggeslagen, waarschijnlijk met een zwaar voorwerp.

Restauratie
Donderdag wordt het monument opgeknapt op kosten van de gemeente. In eerste instantie had de familie Verstappen aangegeven dat dit niet nodig was, maar veranderde van mening na gesprekken met de gemeente. De weggeslagen stukken steen lagen na de vernieling nog naast het monument. Deze worden gebruikt voor de restauratie. Ze worden vastgelijmd. Restaurateur Jan Janssen repareert het monument voor de derde keer. Hij probeert ervoor te zorgen dat de schade niet meer zichtbaar is.

Lees ook: Gedenksteen Nicky Verstappen wordt toch opgeknapt

Verdachte
Een aantal weken na de vernieling werd een 48-jarige Heerlenaar verdachte opgepakt. Dit nadat de politie dna-sporen had veiliggesteld. Het bleek te gaan om Eric A. Hij werd in 2007 ook al een keer aangehouden in verband met vernielingen aan de gedenksteen van Nicky Verstappen. Over zijn motief is niets bekend.

Rust
De politie en familie van Nicky Verstappen hopen dat het monument nu met rust wordt gelaten en dat het niet opnieuw vernield wordt.

Jos Brech
Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Vorig jaar werd Jos Brech in Spanje aangehouden. De vijftiger uit Simpelveld wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen elfjarige Nicky Verstappen. Op 5 juni verscheen hij voor de derde keer publiekelijk voor de rechter.

Lees ook: Teruglezen: Jos Brech derde keer voor de rechter

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen