Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermoorde shishabaas zou ton aan cash geld in huis hebben

Geplaatst opmaandag 10 april 2017 - 6:48

Karim S. (24) viel de woning van Hafed Merkikou binnen, omdat hij dacht dat de shishabaas honderdduizend euro aan cash geld in huis zou hebben liggen.

Dat heeft de Steinse verdachte tegen de politie verklaard. Zijn advocaat Peer Szymkowiak bevestigt dit in De Limburger.

Doodgeschoten
In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 februari kwam de 29-jarige Hafed Merkikou, eigenaar van een shishabar in Sittard, om het leven bij een uit de hand gelopen roofoverval. Hij werd in zijn woning aan de Beatrixlaan in Geleen neergeschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Lees ook: 'Shishabaas omgekomen bij mislukte roofoverval'

Karim S. werd als eerste verdachte opgepakt, omdat de politie een vingerafdruk en bloed van hem in de woning aangetroffen hadden. Later worden nog drie andere verdachten opgepakt.

Foto: Etienne Zegers

Cash geld
Eind januari kwam Karim S. vrij nadat hij een jarenlang gevangenisstraf heeft uitgezeten voor het neersteken van zijn schoonmoeder. Op dat moment is hij volgens de krant zo goed als blut. Om snel aan geld te komen, besluit hij Hafed Merkikou te overvallen. De shishabaas zou namelijk barsten van het geld. S. verwacht daarom dat er ongeveer een ton aan cash geld in de woning ligt.

Worsteling
De roofoverval loopt echter uit de hand. Merkikou weigert geld af te staan, waarna er een worsteling ontstond tussen de shishabaas en Karim S. Volgens S. lost zijn mededader vervolgens een schot.

Lees meer over de fatale roofoverval op shishabaas Hafed Merkikou.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Shishamoord-trio' voor de rechter: justitie aan zet
Gewonde door schietpartij bij overval op woning
Slachtoffer van gewapende overval Geleen overleden
Schietpartij Geleen: 'Angstkreet ging door merg en been'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen