Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vermoedelijk botulisme in vijver Horst'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 17:08

In een vijver in Horst is er vermoedelijk sprake van botulisme.

Dat meldt de gemeente Horst aan de Maas.

Dode eenden
Er zijn verschillende dode eenden bij de vijver aan de Vijverlaan gevonden. De gemeente laat onderzoeken of er een botulismebesmetting is.

Voedselvergiftiging
Botulisme is een besmettelijke vorm van voedselvergiftiging waaraan vooral watervogels en vissen overlijden. Botulisme kan zich snel verspreiden als er bijvoorbeeld dode dieren in het water liggen of als het water warmer is dan 20 graden. Mensen en dieren moeten contact met het water voorkomen.

Lees ook: Botulismebacterie mogelijk in Beringe gevonden

Eerder deze week werden nog dode eenden gevonden in Beringe. Eind juli ontstonden er ook al vermoedens van botulisme in Nederweert-Eind en Stein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen