Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vermoedelijk botulisme in vijver Horst'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 17:08

In een vijver in Horst is er vermoedelijk sprake van botulisme.

Dat meldt de gemeente Horst aan de Maas.

Dode eenden
Er zijn verschillende dode eenden bij de vijver aan de Vijverlaan gevonden. De gemeente laat onderzoeken of er een botulismebesmetting is.

Voedselvergiftiging
Botulisme is een besmettelijke vorm van voedselvergiftiging waaraan vooral watervogels en vissen overlijden. Botulisme kan zich snel verspreiden als er bijvoorbeeld dode dieren in het water liggen of als het water warmer is dan 20 graden. Mensen en dieren moeten contact met het water voorkomen.

Lees ook: Botulismebacterie mogelijk in Beringe gevonden

Eerder deze week werden nog dode eenden gevonden in Beringe. Eind juli ontstonden er ook al vermoedens van botulisme in Nederweert-Eind en Stein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen