Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermiste Vierwind 'begraven of aan krokodillen gevoerd'

Geplaatst opwoensdag 6 december 2017 - 8:00

Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario's rondom de verdwijning van Henk Vierwind (50), die nooit meer terugkeerde van een trip naar Nederweert.

Hoewel bepaalde verhalen ietwat onwaarschijnlijk lijken, zijn onderzoekers bereid alle tips na te trekken.

Lees ook: 'December is een trauma na de verdwijning van Henk'

Krokodillenvoer
Ingewijden vertellen onder meer over een afrekening in het drugscircuit, waarin Vierwind een rol speelde. Zijn lichaam zou vervolgens aan krokodillen zijn gevoerd in België. "Onderzoekers zijn bereid dit te onderzoeken, maar dan hebben ze wel een adres nodig van die man in België", vertelt een bron die dicht op het onderzoek staat. "Er is de afgelopen jaren ook op verschillende plekken gegraven, maar tevergeefs."

Onder de radar
Door zijn relatief simpele manier van leven, bleef Vierwind lang onder de radar van justitie. In 2003 ging het echter mis, toen hij in Baexem werd gepakt voor wietteelt. Na zeven jaar procederen werd hij veroordeeld tot tien maanden cel. En daar ging het echt mis, zo vertellen betrouwbare bronnen aan 1Limburg. "Hij leerde er zware jongens kennen."

Honderden jaren cel
Vierwind besprak zijn zaken graag onder de walnotenboom op zijn landgoed in Nederweert. Ingewijden vertellen dat er 'dagelijks honderden jaren celstraf onder de notenboom zat'. Onder hen: zakenman Hajzer Fazlijevic, drugshandelaar Anton H. en Roland M., eerder veroordeeld voor moord en ook actief in het drugscircuit. Met die laatste twee zat hij vast in Overloon.

Mislukte deal
Na een mislukte deal liep het uit de hand binnen de groep. Vierwind zou zo'n twee miljoen euro krijgen van Anton, vanwege een risicovol drugstransport naar Australië. Dat geld kreeg hij niet. Daarna ging het rap. De broer van Vierwind, Hans, kwam in april 2013 onder verdachte omstandigheden om het leven bij een woningbrand. 'Zakenpartner' Fazlijevic verdween twee maanden later en is nog altijd niet gevonden.

Onderduiken
Vierwind besloot daarom onder te duiken op bungalowpark Het Verscholen Dorp in Harderwijk. In Limburg, waar hij onder meer een growshop runde en nog altijd een landgoed had, wilde hij zich even niet vertonen. Op 6 december vertrok hij toch naar Nederweert voor een afspraak. Sindsdien is het stil.

Lees hier alles over Henk Vierwind.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen