Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vermindering aantal Awacs op NAVO-basis onzeker

Geplaatst opwoensdag 17 december 2014 - 16:37

De vermindering van het aantal Awacs op NAVO-basis Geilenkirchen is onzeker.

Eerder kondigde de NAVO aan dat het aantal toestellen zou dalen van zeventien naar veertien. Maar vanwege de toegenomen spanning in de wereld door onder meer Rusland en de Islamitische Staat overweegt de NAVO het aantal verkenningstoestellen op zestien te houden, zegt een woordvoerder van de basis.

Minder vluchten
De NAVO blijft wel bij de belofte het aantal Awacsvluchten vanaf volgend jaar te verlagen naar maximaal 2600 per jaar.

De stap daarna is een vermindering van 35 procent van alle vluchten, tot 2340 per jaar. De NAVO werkt mee aan nog verdere vermindering als er ook aandacht is voor bosonderhoud, ofwel bomenkap rond de basis zodat de verkenningsvliegtuigen veiliger kunnen landen en opstijgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Omwonenden eisen miljoenen voor Awacs-overlast
Zondagavond extra Awacs-vluchten van NAVO-vliegbasis
Actiegroep wil meer contact met NAVO-medewerkers
Nachtelijke vluchten op AWACS-vliegveld
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen