Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermeende mensensmokkelaar wil schadevergoeding

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 12:21

De 'mensensmokkelaar' die deze week werd opgepakt op station Venlo, blijkt een hulpverlener. Hij en zijn gezin willen nu een schadevergoeding.

Mohamed Aarab uit Utrecht haalde op het station enkele vluchtelingen op, onder wie een ernstig ziek jongetje. Hij had de mensen leren kennen tijdens vrijwilligerswerk in Griekenland. De geëiste vergoeding wil hij gebruiken voor de zorg voor het kind. Dat zegt zijn vrouw tegen L1.

Aanmeldcentrum
Zodra de vluchtelingen in ons land zouden aankomen, zou de Utrechter ze naar het aanmeldcentrum in Ter Apel brengen. Maar op station Venlo werd de hulpverlener door de marechaussee opgepakt, omdat hij vluchtelingen wilde vervoeren.

Auto van de thuiszorg
Saillant detail is dat Aarab op het station in Venlo aankwam in de witte auto van de thuiszorg en zijn werkkleding droeg.
Hij heeft uiteindelijk een nacht vastgezeten. De vluchtelingen zijn naar het asielzoekerscentrum in Venlo gebracht.

Schadevergoeding
Donderdagochtend mocht de man weer gaan omdat hij niet meer verdacht wordt van mensensmokkel.
Volgens de marechaussee is er geen sprake van een fout bij de aanhouding omdat er op dat moment genoeg redenen zouden zijn om hem aan te houden als mensensmokkelaar. Over een eventuele schadevergoeding wil een woordvoerder zich niet uitlaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Opnieuw mensensmokkelaar opgepakt op station Venlo
Opgepakte verdachte van mensensmokkel in Venlo vrij
stock Koninklijke Marechaussee
Mensensmokkelaar opgepakt op A67 bij Venlo
mensensmokkel venlo (11 mrt 2020)
Aanhoudingen om mensensmokkel in Venlo
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen