Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermeende internetoplichter Stan T. langer vast

Geplaatst opvrijdag 8 september 2017 - 10:42

De van internetoplichting verdachte Stan T. (19) uit Vlodrop blijft langer in de gevangenis zitten.

Het voorarrest is met 90 dagen verlengd. Dat laat advocate Gitte Stevens, die de belangen behartigt van Stan T., weten.

Reclasseringsrapport
Er wordt een reclasseringsrapport opgemaakt. Ook krijgt haar cliënt hulpverlening, zo zegt Stevens.

Internetoplichting
De jongeman wordt ervan verdacht dat hij een groot aantal mensen heeft belazerd. Zo zou hij onder andere dure voetbalkaarten te koop aanbieden, maar deze nooit leveren. Verder zou hij ook auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat hij het geld zogenaamd had overgemaakt.

Hinderlaag
Stan T. zit sinds donderdag 24 augustus vast. Hij werd opgepakt, nadat hij eerder die dag in de val was gelokt door een aantal gedupeerden. De 19-jarige Vlodroppenaar had een afspraak in Roermond. Hij zou hier bij iemand een tatoeage gaan zetten. Toen hij aankwam op Knevelsgraafstraat bleek hij in de val te zijn gelokt. Bij de woning werd hij opgewacht door een groep gedupeerden die een appeltje met hem had te schillen.

Lees ook: Gedupeerden lokten vermeende oplichter Stan T. in de val

De tiener werd naar eigen zeggen achterna gezeten door mensen die hij eerder had opgelicht. Zo heeft hij al de nodige confrontaties gehad met zijn gedupeerden.

Politie
Begin juli moest de politie er nog aan te pas komen in Roermond. Hij zou hier het een en ander met zijn ex-vriendin uitpraten, maar ook hier werd hij opgewacht. Uiteindelijk wist de politie te voorkomen dat het uit de hand liep. Eerder werd hij ook al eens bij de lurven gegrepen door mensen in Maastricht die eigen rechter wilden spelen.

Lees ook: Burgers nemen van oplichting verdachte tiener te grazen

Fictieve namen
Voordat Stan T. in de boeien werd geslagen, heeft hij zich de laatste weken regelmatig bij de politie gemeld. In mails, die in het bezit zijn van 1Limburg, beklaagt hij zich over belagers die hem via social media lastigvallen en hem zwart maken. Hierbij gebruiken ze volgens T. fictieve namen.

Lees hier alles over de van oplichting verdachte Stan T.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen