Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlieslijdend Inalfa schrapt 85 banen

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 21:18

De Venrayse fabrikant van auto-zonnedaken Inalfa schrapt 85 banen.

Dat meldt het FD. Volgens de krant ontkomt het bedrijf er niet aan om mensen te ontslaan, al probeert het de pijn te verzachten door een vrijwillige vertrekregeling en vervroegde pensioenen.

Verlies
Reden voor de inkrimping van het personeelsbestand is de slechte financiële situatie bij het bedrijf. De afgelopen twee jaar leed het bedrijf verlies. Niet alleen heeft Inalfa te kampen met dalende autoverkoop in China, ook een investering in Polen kost het bedrijf tientallen miljoenen euro's. Verder heeft de Brexit en de handelsruzie tussen de VS en China ook zijn weerslag op de markt voor autodaken.

In Venray werken tussen de 700 en 800 mensen. In 2017 draaide het bedrijf, dat onderdeel is van het Chinese staatsbedrijf BHAP, een omzet van 1,2 miljard euro.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen