Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlieslijdend Inalfa schrapt 85 banen

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 21:18

De Venrayse fabrikant van auto-zonnedaken Inalfa schrapt 85 banen.

Dat meldt het FD. Volgens de krant ontkomt het bedrijf er niet aan om mensen te ontslaan, al probeert het de pijn te verzachten door een vrijwillige vertrekregeling en vervroegde pensioenen.

Verlies
Reden voor de inkrimping van het personeelsbestand is de slechte financiële situatie bij het bedrijf. De afgelopen twee jaar leed het bedrijf verlies. Niet alleen heeft Inalfa te kampen met dalende autoverkoop in China, ook een investering in Polen kost het bedrijf tientallen miljoenen euro's. Verder heeft de Brexit en de handelsruzie tussen de VS en China ook zijn weerslag op de markt voor autodaken.

In Venray werken tussen de 700 en 800 mensen. In 2017 draaide het bedrijf, dat onderdeel is van het Chinese staatsbedrijf BHAP, een omzet van 1,2 miljard euro.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen