Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlies voor Oranje handbalmannen onder 20 op EK

Geplaatst opwoensdag 25 juli 2018 - 20:11

De Oranje handbalmannen onder 20 hebben op de Europese kampioenschappen voor B-landen in Montenegro verloren. Tsjechië versloeg het Nederlandse team met 27-24.

De Nederlanders, met zeven Limburgers in de selectie, speelden in Podgorica een goede eerste helft. Oranje stond regelmatig voor, maar zag de Tsjechische leeftijdsgenoten kort voor rust een 11-9 achterstand wegwerken.

Drie treffers
N
a de hervatting kwam Tsjechië op voorsprong, maar Oranje kwam terug en sloeg een gat van drie treffers. Die voorsprong konden de mannen van coach Edwin Kippers niet vasthouden.

Topscorer
In het laatste kwart van de wedstrijd toonden de Tsjechen hun fysieke kracht, benutten de doelkansen en namen afstand van Oranje. Ivar Stavast van OCI Lions en Tim Claessens waren met zes treffers topscorer bij Oranje, dat na vier wedstrijden de derde plaats in de poule inneemt. Nederland speelt donderdag de laatste poulewedstrijd tegen Moldavië.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen