Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlies voor Lions en Bevo

Geplaatst opzaterdag 29 februari 2020 - 22:42

In de voorlaatste ronde van de BENE-League hebben de beide Limburgse handbalteams een nederlaag geleden.

De nummer twee in de stand, Kembit-Lions verloor in Volendam maar met het kleinst mogelijke verschil: 31-30.

Gelijke hoogte
Volendam ging rusten met een voorsprong (16-13) en pas bij 24-24 kwam het Sittardse team op gelijke hoogte.

Trefzeker
Meteen gevolgd door een voorsprong van een of twee treffers. Vooral Joris Baart en Jasper Adams waren in die fase trefzeker. Bij 30-30 stond het weer gelijk. In de laatste dikke minuut scoorde de thuisploeg de winnende.

Bezoek
Herpertz/Bevo redde het niet op bezoek bij het Belgische Visé. Ook die twee clubs zijn in de race voor een plek in de Final Four.

Kleine marge
De teams gingen rusten bij 14-14. In het verloop scoorde de thuisploeg vaker een doelpuntje meer maar steeds wist de ploeg uit Panningen terug te komen. Via 25-25 en met nog 7 minuten te spelen had de ploeg van Jo Smeets nog kans op meer. Maar Visé scoorde 3 keer op rij. Bevo verkleinde daarna de achterstand nog, moest echter een kleine marge toestaan en Visé wist dat het de punten in eigen hal zou houden.

Beslissing
De beslissing wie zich plaatst voor de Final Four half maart zal komende zaterdag vallen. Bocholt was al zeker van deelname. Het Belgische Sporting Pelt maakte geen fout en won met 35-29 van Tongeren. Lions blijft tweede met 30 punten. Evenveel als Bevo er heeft. Dan volgt Visé op één puntje (29 uit 21). Sporting Pelt staat puntgelijk met Visé, heeft een minder doelsaldo, maar maakt wel nog kans.

Garant
Op de laatste wedstrijddag, die garant staat voor een spannend slot, neemt Lions het op in Sittard tegen Sporting Pelt. Bevo ontvangt in eigen hal 'De Heuf', Volendam. Visé gaat op bezoek bij koploper Bocholt. De titelverdediger heeft pas één wedstrijd verloren maar is dus wel al zeker van deelname.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen